11. srpna 2008







1 DEN VE STUDIU - NAHRÁVÁNÍ ZÁKLADŮ

Naše nahrávání začalo 15.7. v 9 hodin ráno.
.
Sešli jsme se Roman Jedlička - kytary,
Adam Koller - bicí,
Daniel Šváb - kontrabas
a Jan Budař - klavír.
.
Po dvou letech od našeho debutového alba Uletěl Orlovi to bylo opět tu.
Nahrávání, červené světlo, ticho ve studiu, soustředěné pohledy, vybroušené hmaty a citlivé tóny těch zvláštních písní, co je Budař tak rád píše.

VYDRA
MALÝ MULAT
HAJZLPAPÍ, CHLEBA A COLA
DECHOVKA NA PŘÁNÍ...

.
Roman se těšil, Adam byl trochu nevyspalý, jel kvůli natáčení až z Chorvatska 12 hodin v jednom tahu, Dan byl připravený jako vždy, Honza se bál, že nestihnou všechno nahrát a zvukař Adam se nestačil divit.

.



2 DEN VE STUDIU
.
Druhý den ve studiu se sestava mírně změnila. Místo Dana Švába přišel s elektrickou basou Tomáš Hanzlíček. Lehce jsme přitvrdili. Roman Jedlička častěji držel pod krkem elektrickou kytaru. Držel ji tak ( jak říkáme my hudebníci ) až jí kolíčky lezly ze závitů. Znamená to krátce řečeno to, že kdyby s náma byl ve studiu Kieth Richards, šel by si nejspíš mlčky dát cigáro aby Romana nerušil.

Při písni BLIND FROM LOVE, která bude první studiovou písní skupiny Eliščin Band v angličtině ( texaské) se Jan Budař natolik snažil ponořit do klavírního stylu Raye Charlese, že dupal takovým způsobem, až se zvukař Jan vyděšeně otočil, v domění, že už má slyšiny.


3 DEN VE STUDIU
.
Ten je zatím v plánu 22.8.
Ve studiu 3bees se sejde Jan Budař a hráči na dechové nástroje. Jeden s trubkou, druhý s trombonem, třetí s tubou a čtvrtý bude držet saxofon. Všichni jsou to mistři v oboru a jejich cvičené prsty a plíce rozvibrují vzduch takovým způsobem, že radost si budeme odnášet ze studia po kilech.
No, uvidíme, jak to bude, ale takhle si to přejeme.
Zůstaňte s námi. Loučím se s vámi s heslem, které mě v poslední době obzvláště osvobozuje: Všechny chyby hrají pro nás...


Žádné komentáře: