14. září 2008

Dobrý den milí fanoušci kapely ELIŠČIN BAND.

Pomalu se blíží čas, kdy písně budou nahrané tak, jak jsme to plánovali. To znamená, že všechny nástroje budou hrát to, co mají a pak nastane fáze všechny zvuky sladit do libých zvuků a vibrací. V hudebním světě se tomu říká MIX. To je období, kdy zvukař spolu s tvůrcem sedí ve studiu od rána do večera a poslouchají stále totéž. Tam se pak ukáže, jestli je ta která písnička baví i po deseti hodinách. Dost často se stává, že hudební mistr ze spaní zpívá to, co celý den poslouchal a tvůrce propadá tu euforii tu depresi z toho, co slyší nebo má pocit, že slyší nebo jen tuší a ještě to tam neslyší a tak podobně.
Tato fáze není tak zábavná jako nahrávání, ale zase není tak vyčerpávající. ( většinou )

V této fázi také mohou nastat radikální změny v písních. Například se může stát, že cello, které v písni hrálo na začátku bude hrát jenom na konci nebo že basa, která hrála moc hezky nebude hrát vůbec anebo že zpěvák, který zpíval celou dobu lehce pod tónem bude najednou zívat velmi čistě a to i přes to, že to je pořád ten stejný zpěvák.

Tak tolik takové malé zastavení před fází MIX. Přejeme vám dobrou chuť i noc i den i večer a přejeme vám i nám, nebojme se PROMĚNY :-)
Čeká nás všechny...